Pozovite nas
+381 60 32 32 064
Lokacija
Čačak, Srbija

o udruženju

"Udruženje Čačana u Čačku" je apolitično, neprofitno udruženje građana okupljenih oko cilja promovisanja vrednosti iz oblasti sporta, kulture i umetnosti, obrazovanja, oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Okrenuti smo radu, a puni entuzijazma, sa željom da naše projekte i ideje prepoznaju i Čačani,ali i čačanska dijaspora, kako bismo svi zajedno od našeg Čačka napravili bolje mesto za život.


Mi smo grad velikih ljudi i njihovih dela, koja su oblikovala našu istoriju i lepu sadašnjost. Čačani, mi smo grad Radmila Mišovića, Željka Obradovića, Dragana Kićanovića, Dušana Radonjića, Vladislava Petkovića Disa, Branka V. Radičevića, Nadežde Petrović, Radmile Bakočević, Dragoljuba Jarakovića Jarka, Radomira Mihajlovića Točka, Bore Đorđevića, sestara Milovanović, braće Teofilovića, grad Sonje Savić, Dragomira Draga Čumića, Miodraga Radovanovića Mrguda, Dimitrija Ilića, Milutina Miloševića. Snagu i duh crpimo iz neiscrpnih dela i primera župana Stracimira, Tanaska Rajića, vojvode Stepe Stepanovića, majora Dragutina Gavrilovića, ministra Vojka Čvrkića, našeg pastira patrijarha srpskog gospodina Irineja Gavrilovića. Ponosni smo na sve na njih, kao i mnoge druge velike Čačane, koji su živeli i žive u Čačku, ali i one koji su u dijaspori i nisu zaboravili svoj rodni grad i svoje korene. Dela ovih velikana daju nam svetli primer da granice kada je cilj ispravan, ne postoje.

Čačani, blago koje imamo na našem Ovčaru i Kablaru je neprocenjivo, naša Srpska Sveta Gora, smeštena u klisuri kao predelu izuzetnih odlika prve kategorije, ukrašena je meandrima Zapadne Morave i svojim sjajem budi pregršt ideja, koje samo zajedno možemo ostvariti.

Ovde prestaje politika, a započinje naše putovanje od "hiljadu milja", koje kreće jednim zajedničkim korakom, Vašim i našim. Imamo puno razloga da koračamo zajedno.

Aktivnosti Udruženja:

- Sport
- Kultura i umetnost
- Obrazovanje
- Ekologija i zaštita životne sredine
- Saradnja sa čačanskom dijasporom
- Humanost na delu

PRONAĐI SE ...